Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 03/09/2018 - 04/03/2019
9:00 am - 4:30 pm

Locatie
Hoofdkantoor Almelo

Categorieën


Wat doet een Intercedent?

Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs dan ook bij een uitzendbureau

 • Het selecteren en het inschrijven van werkzoekenden voor bedrijven
 • Het werven van nieuwe bedrijven en het onderhouden van contacten met bestaande klanten
 • Het beheren van het klantenbestand en de salarisadministratie
 • Het voorzien van informatie voor alle betrokkenen partijen
 • Begeleiden van mensen in hun loopbaan

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding tot Intercedent duurt 6 maanden. Uw 10-daagse theorie training wordt aangevuld met een 5,5 maanden durende praktijkgerichte stage bij BPMO Flexkracht. Na uw stage heeft u de mogelijk in dienst te komen bij BPMO Flexkracht

Kosten van de opleiding

De opleiding kost €5000,00 exclusief 21% btw. Er bestaat de mogelijkheid dat de werkgever de opleidingskosten (deels) voor haar rekening wil nemen. Neem hierover met ons contact op.

Onderdelen van het opleidingstraject

Wil je graag een baan als intercedent, dan kan dit traject je goed helpen om beter beslagen ten ijs te komen. Een intercedent bemiddeld tussen mensen (die eventueel werk zoeken) en bedrijven met vacatures. Daarnaast werft een intercedent potentiële opdrachtgevers en flexkrachten. Om goed te kunnen functioneren als intercedent, is het belangrijk om specifieke vaardigheden te bezitten of te ontwikkelen. Met dit traject bieden wij de ontwikkeling waar iedereen wat aan heeft, en die jou helpt om succesvoller te worden in je toekomstige werk.

Tijdens dit traject, dat in totaal uit 10 dagen bestaat, zullen wij onderstaande onderwerpen op een interactieve wijze behandelen. Wij leren door te doen, je kunt dus interactieve en inspirerende trainingen verwachten.

Dag 1: Klant- en kandidaat-gericht denken en handelen
Hoe zet je de klant en eventuele kandidaat op nummer één, in alles wat je doet en laat? Hoe pak je dat intern en extern aan? Wij leren je tijdens dag 1 om een klant of kandidaat centraal te zetten, en hoe en op welke manier je invloed hebt op je klant en kandidaat.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten opstellen waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. Tijdens de volgende training zullen wij de ervaringen/bevindingen bespreken.

Dag 2: Gespreksvaardigheden
Door op een juiste manier gespreksvaardigheden te ontwikkelen, zul je effectievere gesprekken voeren. Tijdens deze dag leren we je verschillende gesprekstechnieken en -stijlen, en laten wij je zien welk effect gesprekstechnieken kunnen hebben op de ontvanger. Daarnaast is het uiteraard van essentieel belang om ook goed te leren luisteren, de juiste vragen te stellen, het belang in te zien van samenvatten en assertief te reageren waar nodig.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten opstellen waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. De deelnemers worden uitgedaagd om in eigen tijd verschillende technieken in zetten om zodoende verschillende ervaringen op te doen. De ervaringen zullen tijdens de volgende dag besproken worden.

Dag 3: Wervend schrijven met magnetische teksten
Met een juiste wervende tekst kun je lezers tot iets bewegen, wij noemen deze teksten Magnetische teksten. Wanneer je functieprofielen en vacatureteksten opstelt, dan is het essentieel om onderscheidend te zijn. Het is belangrijk om de juiste woorden op papier te zetten die mensen raken. Tijdens deze dag reiken wij de juiste handvatten, waarmee kandidaten en bedrijven getriggerd worden om je teksten te lezen.

Dag 4: Social Media Werving.
Tijdens deze training nemen wij je mee door de wereld van Social Media. Wij zullen de volgende onderwerpen behandelen tijdens deze dag; Social Media Trends. Welke Social Media zet je in bij werving en selectie? Op welke Social Media is jouw doelgroep actief? Optimaliseren en opzetten van LinkedIn profielen en een bedrijfspagina. LinkedIn Boolean Search. Vacatures plaatsen op verschillende Social Media platformen. Hoe vergroot je het bereik & interactie van jouw vacature-updates? Best practices uit de branche. Online recruitmentprocessen structureren. Wervend digitaal schrijven. Wanneer je de rol van social media kent, en je weet deze op een goede wijze in te zetten, dan heb je een doeltreffende kracht in handen.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten maken waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. Na de training Social Media geven wij de deelnemers diverse opdrachten mee, waarmee ze hun sociale netwerk uitbreiden, zodat ze in de toekomst meer succesvol zijn in deze interessante digitale wereld.

Dag 5: Beoordelings- en functioneringsgesprekken.
Het begeleiden van mensen in hun loopbaan is eveneens belangrijk. Je adviseert krachten over het werk dat ze willen of kunnen doen en denkt met ze mee over hun kansen op de arbeidsmarkt op langere termijn. Je ondersteunt ze en geeft sturing bij conflicten, moeilijkheden en andere zaken die gerelateerd zijn aan het werk. Het uitvoeren van beoordelings- en functioneringsgesprekken behoren tot het takenpakket, waardoor het waardevol is om je hier in te ontwikkelen.

Dag 6: Telefonische acquisitie en relatiebeheer.
Tijdens deze training leren wij je om betere telefonische gesprekken te voeren. Als (toekomstig) intercedent zul je regelmatig de telefoon moeten pakken om je klanten, kandidaten of prospects te woord te kunnen staan. Wat zijn de do’s en don’ts bij deze gesprekken? Wij laten je ervaren hoe je efficiënter kan zijn door bepaalde technieken in te zetten, de juiste vragen te stellen en goed te luisteren. Tijdens een praktijkgerichte dag helpen je bij eventuele ‘koud-water-vrees’ en leren wij je om plezierige en natuurlijke gesprekken te voeren.

Dag 7: Persoonlijke verkoop en relatiebeheer.
Als (toekomstig) intercedent zul je regelmatig met klanten, potentiële klanten en eventuele kandidaten in gesprek gaan. Het is bij die bezoeken belangrijk dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt. Tijdens deze dag gaan we je helpen om deze specifieke vaardigheden te ontwikkelen. Wij leren je verschillende technieken en hoe je deze moet toepassen zodat die goed aansluiten bij personen en situaties.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten opstellen waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. De deelnemers worden uitgedaagd om in eigen tijd verschillende technieken in zetten om zodoende verschillende ervaringen op te doen. De ervaringen zullen tijdens de volgende dag besproken worden.

Dag 8: feedback geven en ontvangen
Op een juiste wijze feedback geven en ontvangen is een essentiële vaardigheid voor een (goede) communicatie. Toch blijkt dit vaak lastiger dan het lijkt, waardoor er veel mensen zijn die hier moeite mee hebben. Ook als intercedent zul je kandidaten van feedback moeten voorzien, en zul je o.a. vanuit klanten geconfronteerd worden met het ontvangen van feedback. Zolang feedback op een constructieve en integere wijze plaats vindt, draagt het bij aan een positieve ontwikkeling van mensen en organisaties. Het is ondersteunend in het verbeteren van prestaties en het gevoel van zelfvertrouwen. Tijdens deze training werken wij aan het bewustzijn dat moet worden geactiveerd bij de deelnemers. Welke do’s en don’ts zijn er? Welk effect heeft het geven van feedback, en op welke wijze is feedback constructief.

Dag 9: DISC profiel
Voor een succesvolle relatie tussen kandidaat en werkgever is passend gedrag minstens zo belangrijk als kennis en ervaring. Gedrag wordt gestuurd door de onderliggende overtuigingen en omgevingsfactoren waarop de kandidaten reageren. Als het voorkeursgedrag van een kandidaat overeenkomt met het gedrag dat de functie vereist, dan verhoogt dit de kans op een succesvolle match aanzienlijk. Het DISC functieprofiel geeft je snel en diepgaand inzicht in zowel de functie als de kandidaten die zich melden. Tijdens deze dag nemen wij de deelnemers mee door de basis van het DISC Profiel. Het geeft een goed beeld over de gedragsstijl van een ander, waardoor je uiteindelijk een betere match voor je opdrachtgever kan maken.

Dag 10: Samenvatten, evalueren en borgen van het traject.
Tijdens deze dag lopen wij met de deelnemers door het bewandelde traject. Met behulp van rollenspelen zullen wij het geleerde aanscherpen, en er is voldoende ruimte voor persoonlijke input. Deze dag is essentieel voor een goede borging van het geheel.

Coaching: Tijdens en na dit traject, bieden wij de deelnemer de mogelijkheid tot persoonlijke coaching. Wij bieden iedere deelnemer de mogelijkheid om 2 dagdelen (2 x 3 uur) als persoonlijke coaching in te zetten. Persoonlijk coaching kan 1-op-1, of in kleine groepjes op locatie plaats vinden. Uiteraard kan er ook via een telefonische- of skypeverbinding contact worden gelegd.

Indeling opleiding

Eerste maand

 • Algemene introductie
 • Bijwonen bedrijfsbezoeken
 • Bijwonen eerste training
 • Lezen vakliteratuur, boeken en online zelfstudie
 • Selecteren van uw stagebedrijf
 • Starten met uw stage

Tweede tot en met vijfde maand

 • Gemiddeld 5 dagen per maand bijwonen trainingen
 • Zelfstudie en voorbereiding examens
 • Gemiddeld 4 dagen per week praktijkgerichte stage

Laatste maand

 • Gemiddeld 4 dagen per week praktijkgerichte stage
 • Zelfstudie en voorbereiding op examens
 • Afnemen officiële examens en eventuele herexamens
 • Schrijven praktijkgerichte scriptie
 • Presenteren scriptie aan stagebedrijf en BPMO Academy
 • Indien van toepassing tekenen arbeidscontract

Intercedent

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *