Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 01/07/2019 - 30/12/2019
9:00 am - 4:30 pm

Locatie
Hoofdkantoor Almelo

Categorieën


Wat doet een Vertegenwoordiger?

Een vertegenwoordiger is iemand die namens een bedrijf klanten of mogelijke klanten bezoekt om ze te enthousiasmeren voor de dienstverlening of producten van het bedrijf. Daarnaast zorgt de vertegenwoordiger ervoor dat klanten tevreden blijven over de dienstverlening en geleverde producten en houdt hij of zij ze op de hoogte van nieuwe producten en ontwikkelingen. Een andere benaming voor vertegenwoordiger is verkoper buitendienst of commercieel medewerker buitendienst.

Als vertegenwoordiger ben je veel op pad. Je gaat voornamelijk naar (potentiële) klanten toe en bent met hen in gesprek over wat je bedrijf voor hen kan betekenen. Doel daarvan is het verkopen van producten of diensten. Een vertegenwoordiger wordt ook wel eens verkoper of salesmedewerker genoemd. De vertegenwoordiger moet er ook voor zorgen dat de klantrelatie warm blijft.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Relaties onderhouden met klanten
 • Nieuwe contacten leggen
 • Afspraken maken over de dienstverlening
 • Maken van rapportages
 • Producten of diensten verkopen
 • Advies geven
 • Klachten afhandelen
 • Opstellen contracten en offertes
 • Je bedrijf presenteren
 • Marktonderzoek
 • Warm maken van klanten voor nieuwe producten en diensten

Hoe lang duurt de opleiding?

De opleiding tot Vertegenwoordiger duurt 6 maanden. Uw 10-daagse theorie training wordt aangevuld met een 5,5 maanden durende praktijkgerichte stage bij BPMO Academy, BPMO Flexkracht of Trans-Atlantic Consulting Group. Na afloop van het opleidingstraject bestaat de mogelijkheid dat u bij een van deze bedrijven in dienst komt.

Kosten van de opleiding

De opleiding kost €5000,00 exclusief 21% btw. Er bestaat de mogelijkheid dat de werkgever de opleidingskosten (deels) voor haar rekening wil nemen. Neem hierover met ons contact op.

Onderdelen van het opleidingstraject

Wil je graag een baan in de verkoop of sales, of heb je dat wellicht altijd al gedaan maar zit je momenteel zonder werk? Verkopers en salesmensen zijn nooit uitgeleerd, er is altijd ruimte voor verbetering of andere inzichten. De markt veranderd tegenwoordig zo snel dat sales-gerelateerde functies om ontwikkeling vragen. Met dit traject bieden wij de ontwikkeling waar iedereen wat aan heeft, en die jou helpt om succesvoller te worden in je toekomstige werk.

Tijdens dit traject, dat in totaal 10 dagen duurt, zullen wij onderstaande onderwerpen op een interactieve wijze behandelen. Wij leren door te doen, je kunt dus interactieve en inspirerende trainingen verwachten.

Dag 1: Klantgericht denken en handelen
Hoe zet je de klant écht op nummer één, in alles wat je doet en laat? Hoe pak je dat intern en extern aan? Wij leren je tijdens dag 1 om een klant centraal te zetten, en hoe en op welke manier je invloed hebt op je klant.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten opstellen waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. Tijdens de volgende training zullen wij de ervaringen/bevindingen bespreken.

Dag 2: Gespreksvaardigheden
Door op een juiste manier gespreksvaardigheden te ontwikkelen, zul je effectievere gesprekken voeren. Tijdens deze dag leren we je verschillende gesprekstechnieken en -stijlen, en laten wij je zien welk effect gesprekstechnieken kunnen hebben op de ontvanger. Daarnaast is het uiteraard van essentieel belang om ook goed te leren luisteren, de juiste vragen te stellen, het belang in te zien van samenvatten en assertief te reageren waar nodig.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten opstellen waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. De deelnemers worden uitgedaagd om in eigen tijd verschillende technieken in zetten om zodoende verschillende ervaringen op te doen. De ervaringen zullen tijdens de volgende dag besproken worden.

Dag 3: Presenteren en netwerken
Vind je presenteren eng? Vind je het lastig om je bedrijf op een juiste manier te promoten? Wil je ‘natuurlijker’ praten en toehoorders tijdens een presentatie aan je lippen laten hangen? Tijdens deze training leren wij je om krachtiger over te komen en meer overtuiging in je presentatie(s) te leggen. Daarnaast leren wij je om jezelf, en je eventuele werkgever, op een betere manier te presenteren.

Dag 4: Social Media.
Tijdens deze training nemen wij je mee door de wereld van Social Media. Zet jij je sociale media al in om je doelgroep of doelstellingen te bereiken? Wij leren je om een effectieve strategie te ontwikkelen, en je profielen te optimaliseren om gemaakte doelstellingen te bereiken. Wij leren je welke invloed sociale media heeft op de maatschappij, marketing en communicatie. Wanneer je de rol van social media kent, en je weet deze op een goede wijze in te zetten, dan heb je een doeltreffende saleskracht in handen.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten maken waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. Na de training Social Media geven wij de deelnemers diverse opdrachten mee, waarmee ze hun sociale netwerk uitbreiden, zodat ze in de toekomst meer succesvol zijn in deze interessante digitale wereld.

Dag 5: Telefonische verkoop en acquisitie (deel 1 van 2).
Tijdens deze training leren wij je om betere telefonische gesprekken te voeren. Een goed telefonisch gesprek is namelijk de basis voor een goede acquisitie of verkoop. Wij laten je ervaren hoe je efficiënter kan zijn door bepaalde technieken in te zetten en de juiste vragen te stellen. Wij laten je eigen belemmeringen en overtuigingen ombuigen in kansen. Tijdens een praktijkgerichte dag helpen je van eventuele koud-water-vrees af en leren wij je om plezierige en natuurlijke gesprekken te voeren.

Tussentijdse opdracht: tijdens dag 8 zal het 2e deel van dit onderdeel op het programma staan. In de tussentijd krijgen deelnemers opdrachten mee, die wellicht wat onwennig aanvoelen, maar stof tot trainen geeft tijdens het 2e deel.

Dag 6 + Dag 7: Acquisitie en persoonlijke verkoop.
Wij helpen je tijdens deze 2 praktische dagen om meer uit toekomstige verkoop te halen. Dat doen wij door het inzetten van rollenspelen, door je op praktische wijze verschillende technieken aan te leren, en samen met jou te bepalen welke techniek het beste bij jou past en hoe je deze nog kunt ontwikkelen. Hierdoor leer je om stijlen te laten aansluiten op personen en situaties waardoor je meer succesvol zult zijn in de toekomst. Wij leren je om koopsignalen te ontdekken en hier op effectieve wijze op in te spelen om zodoende naar een gewenst eindresultaat te sturen. Deze dagen staan in het teken van het ontwikkelen van je sales-skills.

Tussentijdse opdracht: afsluitend zullen wij de deelnemers een persoonlijk actieplan laten opstellen waarmee ze in eigen tijd aan de slag kunnen. De deelnemers worden uitgedaagd om in tussenliggende tijd verschillende technieken in te zetten om zodoende verschillende ervaringen op te doen. De ervaringen zullen tijdens de volgende dag besproken worden.

Dag 8: Telefonische verkoop en acquisitie (deel 2 van 2).
Tijdens dit 2e deel van het onderdeel Telefonische verkoop en acquisitie gaan we dieper in op de telefonische verkoop en acquisitie. Veel verkopers vinden het niet leuk om te bellen, of vinden het onprettig, terwijl deze manier van communiceren vaak essentieel is voor goede verkoopresultaten in de toekomst. Daarom besteden wij hier tijdens deze dag nog een keer extra aandacht aan.

Dag 9: De succesvolle offerte
Wij leren je om potentiële klanten op papier te overtuigen. Ontdek hoe je met een juiste offerteopbouw naar een opdracht toeschrijft. Je zult zien dat je toekomstige offertes beter scoren na deze training. Wij leren je om klantvoordelen tegenover vragen, behoefte en mogelijke bezwaren te zetten. Daarnaast zullen we op praktische wijze de do’s en don’ts m.b.t. offertes toelichten. Je toekomstige offertes zullen hierdoor sneller tot succes leiden.

Dag 10: Samenvatten, evalueren en borgen van het traject.
Tijdens deze dag lopen wij met de deelnemers door het bewandelde traject. Met behulp van rollenspelen zullen wij het geleerde aanscherpen, en er is voldoende ruimte voor persoonlijke input. Deze dag is essentieel voor een goede borging van het geheel.

Coaching: Tijdens en na dit traject, bieden wij de deelnemer de mogelijkheid tot persoonlijke coaching. Wij bieden iedere deelnemer de mogelijkheid om 2 dagdelen (2 x 3 uur) als persoonlijke coaching in te zetten. Persoonlijk coaching kan 1-op-1, of in kleine groepjes op locatie plaats vinden. Uiteraard kan er ook via een telefonische- of skypeverbinding contact worden gelegd.

Indeling opleiding

Eerste maand

 • Algemene introductie
 • Bijwonen bedrijfsbezoeken
 • Bijwonen training
 • Lezen vakliteratuur, boeken en online zelfstudie
 • Selecteren van uw stagebedrijf
 • Starten met uw stage

Tweede tot en met vijfde maand

 • Bijwonen training
 • Zelfstudie en voorbereiding examen
 • Gemiddeld 4 dagen per week praktijkgerichte stage

Laatste maand

 • Gemiddeld 4 dagen per week praktijkgerichte stage
 • Zelfstudie en voorbereiding op examen
 • Afnemen officiële examen en eventuele herexamen
 • Schrijven praktijkgerichte scriptie
 • Presenteren scriptie aan stagebedrijf en BPMO Academy
 • Indien van toepassing tekenen arbeidscontract

Vertegenwoordiger

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *